Gelový premix pro ryby obývající vody deštných pralesů
Produkt IGAPÓ EXPLORER obsahuje bezobratlé, ořechy, ovoce, semena, luštěniny a byliny.
SLOŽENÍ: hmyzí moučka (larvy Bráněnky – Hermetia illucens), krill, banánový prášek, hrachová mouka, morušový prášek, moučka ze smetánky lékařské, moučka z mořských řas, mandlová mouka, kokosová mouka, lněné semínko, vojtěšková moučka, karobový prášek, lecitin, kyselina citronová, kopřiva dvoudomá, česnek, zázvor, skořice, kvasnice Pffafia, vodní meloun, šípky, květ ibišku, květ měsíčku, aksamitník květ, paprika, kurkuma, sušené chaluhy, chelát propionátu vápenatého a sorbátu draselného (jako konzervační látky), chelát amonný hořečnatý, zinečnatý methionin analog Chelát, manganový methioninový hydroxy analogový chelát, měďný metioninový hydroxy analogový chelát.
VITAMINY: Vitamin A, doplněk vitamin D, cholin chlorid, vápník L-askorbyl-2-monofosfát (vitamin C), vitamin E, niacin (vitamin B3), betakaroten (provitamin A), niacin (vitamin B3), kyselinu pantotenovou (vitamin B5), riboflavin (vitamin B2), pyridoxin hydrochlorid (vitamin B6), thiamin mononitrát (vitamin B1), menadion bisulfit sodný komplex (vitamin K), kyselina listová (vitamin B9), biotin (vitamin H), vitamin B12 doplněk, komplex siřičitanu sodného bisulfitu).
ANALÝZA: Bílkoviny min. 30%, Tuk min. 8%, Vláknina max. 5%, vlhkost max. 8%, popel max. 10%
NÁVOD: Produkt smíchejte s 2-3 díly vody dokud není plně rozmíchán. Poté přiveďte k varu v mikrovlnné troubě, vyndejte a znovu promíchejte. Případně přiveďte vodu do varu na sporáku, v mikrovlnné troubě nebo konvici. Nalijte vroucí vodu (pozor horké!) do misky a ihned zamíchejte s produktem IGAPO EXPLORER (1 díl prášku na 2-3 díly vody). Nechte vychladnout nebo okamžitě nalijte do formy. Gel vznikne postupně při pokojové teplotě. Nakrájíme na kousky nebo proužky pro krmení. Jakmile je gel vyroben, je třeba s ním zacházet jako s čerstvými potravinami a může být uzavřen do zvolené nádobky a skladován v chladničce po dobu až dvou týdnů nebo zmrazen až na 6 měsíců.
JERKY: Příprava je stejná jako u gelu, nakrájíme na přibližně 0,5 tlusté proužky, zvolené velikosti a sušíme při 65C (obvykle 8-12 hodin).